Ο Δρ. Περικλής Σ. Χρυσοχέρης M.D, FACS είναι από το 2018 Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία.

O ιατρός  υπήρξε από το 2010 έως και το 2018 μέλος της κλινικής Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Ρομποτικής Χειρουργικής καθώς και επιστημονικός υπεύθυνος τομέα Γενικής Χειρουργικής, Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κλινική  Αμαρουσίου. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και Κωστέα Γείτονα, πριν ξεκινήσει τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή του Semmelweis.

Αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις USMLE, CSA και έλαβε το δίπλωμα ECFMG επελέγη από την Ιατρική σχολή της Βοστώνης (Boston University Medical Center) για θέση Χειρουργικής ειδικότητας Preliminary.

Έπειτα από δυόμιση χρόνια προϋπηρεσίας ως ειδικευόμενος Γενικής χειρουργικής, τo 2004 του απονεμήθηκε θέση Categorical (μόνιμη θέση) στο πρόγραμμα Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης από όπου και αποφοίτησε ως Γενικός Χειρουργός με επιτυχία το 2008.

Υπήρξε ο πρώτος, μη Αμερικανός, ειδικευόμενος, που αποφοίτησε από το πρόγραμμα Γενικής Χειρουργικής του Boston University τα τελευταία 15 χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο του 2008, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Αmerican Board of Surgery Certification έπειτα από τις σχετικές εξετάσεις στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Το 2008 με 2009 έγινε δεκτός από την Ιατρική σχολή Harvard, στο νοσοκομείο Massachusetts General Hospital, Department of General Surgery, για fellowship / μετεκπαίδευση στην χειρουργική Τραύματος, Εντατικής και Εγκαυμάτων. Στον χρόνο παραμονής του στο Ηarvard ασχολήθηκε με την ελάχιστα επεμβατική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

Στο τέλος της μετεκπαίδευσης του στο Harvard έλαβε το δίπλωμα λαπαροσκοπικής χειρουργικής F.L.S, (δίπλωμα το οποίο είναι υποχρεωτικό να έχουν οι χειρουργοί που ασκούν λαπαροσκοπική χειρουργική στις ΗΠΑ).

Ο ιατρός είναι μέλος μεγάλου αριθμού Ιατρικών και Χειρουργικών συλλόγων όπως του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (FACS), (resident member από το 2006 και fellow από το 2011) του SAGES (Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons) από το 2008, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας (ΕΧΕ), του SRS (Society of Robotic Surgery) του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.α.

Είναι επίσης γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνοαμερικανικού Ιατρικού Κολλεγίου (www.gamedicalcollege.gr) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Ρομποτικής Χειρουργικής.

Έχει συνεχή παρουσία στα πιο σημαντικά ετήσια διεθνή και πανελλήνια χειρουργικά συνέδρια με δεκάδες ομιλίες και παρουσιάσεις τα τελευταία χρόνια.

Έχει διατελέσει ομιλητής στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας.

Έχει διατελέσει εκπαιδευτής σε εκπαιδευτικά μαθήματα Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής χειρουργικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Kατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσης του στο Ηarvard συμπεριλήφθηκε στον οδηγό “Top Surgeons of America” του οργανισμού καταναλωτών των Η.Π.Α.