Ο Δρ Κωνσταντίνος Λαθουράς, είναι Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος. Είναι Διευθυντής στο Γυναικολογικό Ογκολογικό Κέντρο του ΙΑΣΩ στην Αθήνα. Χειρουργεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καθώς και για λίγες εβδομάδες σε ετήσια βάση στο Malawi στην Υποσαχάρια Αφρική. Ο Δρ Λαθουράς πιστοποιήθηκε ως Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων του  Ηνωμένου Βασιλείου (Royal College of Obstetrics and Gynecology – RCOG) αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία το επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Hammersmith Hospital στο Imperial College London από το 2015 έως το 2019. Μετά το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα διορίστηκε ως Διευθυντής Γυναικολόγος Ογκολόγος στο Hammersmith Hospital μέχρι τον Ιανουάριο 2020. Είναι επίτιμος λέκτορας στο Τμήμα Καρκίνου και Χειρουργικής στο Imperial College London. Ο Δρ. Λαθουράς ολοκλήρωσε με επιτυχία τη διδακτορική του διατριβή τον Οκτώβριο του 2018 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τον Ιούνιο του 2003 και ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2012.

Από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2020 δραστηριοποιούνταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εξειδικεύτηκε στη γυναικολογική ογκολογία και στην προηγμένη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική (ελάχιστα επεμβατική χειρουργική).

Ο ιατρός έχει εξειδικευθεί και έχει μεγάλη εμπειρία σε υπερ-ριζικές χειρουργικές επεμβάσεις για προχωρημένο και υποτροπιάζοντα καρκίνο των ωοθηκών, καρκίνο περιτοναίου, καρκίνο ενδομητρίου, καρκίνο μήτρας, καρκίνο τραχήλου, καρκίνο αιδοίου και καρκίνο κόλπου. Έχει επίσης εξειδικευθεί στη διαχείριση και χειρουργική αντιμετώπιση της εν τω βάθει ενδομητρίωσης, των επεμβάσεων για διατήρηση της γονιμότητας, σύνθετες καλοήθεις γυναικολογικές καταστάσεις καθώς και στην αντιμετώπιση επιπλοκών των χειρουργικών αυτών επεμβάσεων.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Λαθουράς έχει και συνεχίζει να πραγματοποιεί έρευνα στο τομέα γυναικολογικής ογκολογίας, της χειρουργικής και της γυναικολογίας.

Είναι επίσης μέλος μιας παγκόσμιας ομάδας έμπειρων Γυναικολόγων Ογκολόγων, που χειρουργεί ασθενείς με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και εκπαιδεύει τον τοπικό γιατρό στο Μαλάουι Αφρικής σε ένα κοινό πρόγραμμα των Ιατρών Χωρίς Σύνορα Γαλλίας (MSF France) – Ευρωπαική Εταιρεία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO) κατά του καρκίνου του τραχήλου.

Στόχος του είναι να παρέχει σε κάθε ασθενή τη θεραπεία που θέλουμε για εκείνους που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, εξατομικεύοντας και προσαρμόζοντας τη διαχείρισή του σύμφωνα με μια επιστημονικά ενημερωμένη και τεκμηριωμένη προσέγγιση.