Η Τσιριγώτη Αργυρώ αποφοίτησε από τη Νοσηλευτική Σχολή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2010.
Από το 2010 εως το 2013 εργάστηκε ως νοσηλεύτρια χειρουργείου στην κλινική EUROMEDICA «Κυανούς Σταυρός» της Θεσσαλονίκης.

Το 2017 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της με τίτλο «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Παράλληλα, παρακολούθησε 2 courses με θέμα “Leading Healthcare Quality and Safety” και “Take the Lead on Healthcare Quality Improvement” από το George Washington University και από το Case Western Reserve University, αντίστοιχα.

Έχει εκπαιδευθεί στο Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci και έχει ολοκληρώσει το dV Xi, System for OR Staff (P5/P5D/P6) Online Training Module.

Από το 2013 εως και σήμερα εργάζεται στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ως νοσηλεύτρια χειρουργείου, με εξειδίκευση στη γενική χειρουργική και συγκεκριμένα στη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Από το 2013 συμμετέχει στα Σεμινάρια Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου (C.LA.S.S. COURSES), που διοργανώνονται από την ΣΤ’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία, ενώ από το 2018 συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια στα Inhospital Trainings, που διοργανώνονται από το Node Institute.

Παράλληλα εκπονεί τη Διδακτορική της Διατριβή πάνω στην Ποιότητα και στην Ασφάλεια των Ασθενών, στη Σχολή Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου του Alicante.