Η Τσιριγώτη Αργυρώ αποφοίτησε από τη Νοσηλευτική Σχολή του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 2010.
Από το 2010 εως το 2013 εργάστηκε ως νοσηλεύτρια χειρουργείου στην κλινική EUROMEDICA «Κυανούς Σταυρός» της Θεσσαλονίκης. Από το 2013 έως το 2021 εργάστηκε στο νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ” ως νοσηλεύτρια χειρουργείου, με εξειδίκευση στη γενική χειρουργική και συγκεκριμένα στη λαπαροσκοπική και ρομποτική χειρουργική. Παράλληλα συμμετείχε στα Σεμινάρια Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου (C.LA.S.S. COURSES), που διοργανώνονται από την ΣΤ’ Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Υγεία, ως εκπαιδεύτρια νοσηλευτών με εξειδίκευση στα χειρουργείου εντέρου. Έχει εκπαιδευθεί στο Ρομποτικό Σύστημα Da Vinci και έχει ολοκληρώσει το dV Xi, System for OR Staff (P5/P5D/P6) Online Training Module. Ακόμη, έχει λάβει πιστοποίηση BLS.

Από το 2021 έως και σήμερα εργάζεται ως σχολική νοσηλεύτρια σε δημοτικά σχολεία της Αθήνας και ως συντονίστρια εκπαιδευτικών ιατρικών προγραμμάτων στο NoDE Institute.

Το 2017 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου. Παράλληλα, παρακολούθησε 2 courses με θέμα “Leading Healthcare Quality and Safety” και “Take the Lead on Healthcare Quality Improvement” από το George Washington University και από το Case Western Reserve University, αντίστοιχα. Το 2021 ολοκλήρωσε το δεύτερο μεταπτυχιακό της με θέμα “Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση”, καθώς και 9μηνο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα την Σχολική Νοσηλευτική, από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας.

Τέλος, εκπονεί τη Διδακτορική της Διατριβή πάνω στην Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση των Νοσηλευτών στη Σχολή Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου της Κόρδοβα.