Δελτίο Τύπου Shadowing 2023
node_logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Ο πρώτος κύκλος του Shadowing Program «Γίνε η σκιά ενός γιατρού» αποδείχθηκε μια άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία για τους μαθητές που συμμετείχαν. Το πρόγραμμα διεξάγεται από το NoDE Institute σε συνεργασία με το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, το SIMULATION CENTER του NoDE καθώς και το ISLE Academy και πραγματοποιείται για 6 εβδομάδες τον χρόνο.

Η κάθε ομάδα μαθητών έχει την ευκαιρία να ακολουθήσει ομάδες χειρουργικών και παθολογικών ειδικοτήτων στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ καθώς και να αποκτήσει μια πρώτη συναρπαστική επαφή με την εμπειρία προσομοίωσης λαπαροσκοπικών ή και ρομποτικών επεμβάσεων, στα πλαίσια ενός προγράμματος διάρκειας συνολικά μίας εβδομάδας.

Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της καλύτερης κατανόησης της σχέσης γιατρού- ασθενούς, των ηθικών θεμάτων στην ιατρική, της διεπιστημονικής ομαδικής προσέγγισης και της συνολικής ροής εργασίας μέσα στο σύνθετο περιβάλλον του νοσοκομείου.

Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου και έναρξης του δεύτερου κύκλου του Shadowing Program, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μαθητές, γονείς καθώς και τους αντίστοιχους υπεύθυνους εκπαίδευσης και αρμόδιους σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού του Δήμου Βριλησσίων, του Δήμου Γλυφάδας, του IB Σχολής Μωραΐτη, του CAMPION School, του Κολλεγίου Αθηνών, του Αρσακείου Ψυχικού, του St. Catherine’s School και της Ελληνογερμανικής Αγωγής για το απαράμιλλο ενδιαφέρον που επέδειξαν.

Λαμβάνοντας υπόψη την επιτυχία του προγράμματος από τα προηγούμενα έτη καθώς και του φετινού πρώτου κύκλου, το Πρόγραμμα Shadowing «Γίνε η σκιά ενός γιατρού» διαφαίνεται πολλά υποσχόμενο για το μέλλον. Ως αδιαμφισβήτητος στόχος μας τίθεται λοιπόν να συνεχίσουμε να εμπνέουμε μαθητές και να συμβάλλουμε στη διάπλαση αφοσιωμένου και ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στον κλάδο της υγείας.

Με εκτίμηση,
NoDE Institute