Η γνώση είναι μια διαρκής διαδικασία εξέλιξης και αναζήτησης νέων δυνατοτήτων. Η επιμόρφωση και μετεκπαίδευση σε προηγμένες εφαρμογές και μεθοδολογίες αιχμής είναι ζωτικής σημασίας ώστε να συμβαδίζουμε με τις σύγχρονες κατακτήσεις της ιατρικής και να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους ασθενείς μας.

 

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα του NoDE περιλαμβάνουν:

 

Πρακτική άσκηση

  • Χειρουργικά εργαστήρια (hands-on workshops) σε ανθρώπινα πτωματικά προπλάσματα (fresh frozen cadavers), τα οποία εισάγονται από την Αμερική, ειδικά παρασκευασμένα για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δεδομένου του υψηλού κόστους και της πολυπλοκότητας της διαδικασίας, το NoDE είναι ο μοναδικός μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός στην Ελλάδα που πραγματοποιεί συστηματικά τέτοιου είδους χειρουργικά εργαστήρια. Σημειώνεται ότι στο NoDE αναγνωρίζουμε τη συμβολή των δωρητών σώματος στην επιστημονική έρευνα και αντιμετωπίζουμε τα προπλάσματα με τον απαιτούμενο σεβασμό.
  • Χειρουργικά εργαστήρια σε τεχνητά προπλάσματα.
  • Εκπαίδευση με χρήση προηγμένων συστημάτων επαυξημένης πραγματικότητας και προσομοιωτών τεχνολογίας αιχμής, τους οποίους έχει ειδικά σχεδιάσει και κατασκευάσει το NoDE. Η προσομοίωση πραγματοποιείται υπό μορφή ιδιαιτέρων μαθημάτων, επί εκατοντάδες ώρες ετησίως, στο Κέντρο Προσομοίωσης του NoDE.
  • Live παρακολούθηση χειρουργικών επεμβάσεων.

Θεωρητική καθοδήγηση

  • Διαδραστικές συζητήσεις μικρών ομάδων
  • Problem Based Learning
  • Τips & Tricks

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα ανανεώνονται συνεχώς στην επίσημη ιστοσελίδα του NoDE Institute. Μπορείτε να υποβάλλετε δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

Σε μια εποχή όπου οι εξελίξεις στον χώρο της ιατρικής επιταχύνονται, το NoDE Institute προσφέρει δυνατότητες διαρκούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε τεχνογνωσία αιχμής, έτσι ώστε ιατροί και ασθενείς να έχουν στην Ελλάδα πρόσβαση στις τελευταίες κατακτήσεις της επιστήμης και στα οφέλη της εξειδικευμένης χειρουργικής γνώσης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του NoDE Institute πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Νοσοκομείου Υγεία, το οποίο παρέχει δωρεάν υποδομή και εγκαταστάσεις, καθώς και σε χώρους άλλων επιστημονικών δομών και κέντρων.