Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Τα CLASS Courses του NoDE Institute γιορτάζουν φέτος την 15η χρονιά συνεχούς λειτουργίας.

Έχοντας ξεκινήσει όταν η Λαπαροσκοπική Ορθοκολική Χειρουργική ήταν ακόμα στα αρχικά της στάδια, αποτελούν  σήμερα  ένα από τα πλέον έγκριτα, εντατικά και πλήρη εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα αυτόν και προσφέρουν κάθε χρόνο σε 16 επιλεγμένους χειρουργούς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ορθοκολική χειρουργική:

 • 4 ημέρες hands-on εκπαίδευσης σε ανθρώπινα πτωματικά προπλάσματα με αντιστοιχία 2-3 εκπαιδευόμενων ανά πρόπλασμα, αίθουσα χειρουργείου, νοσηλευτή/τρια εργαλειοδοσίας και εκπαιδευτή
 • 4 ημέρες θεωρητικής εκπαίδευσης με διαδραστικές ομιλίες από ειδικούς και διαδραστικά live χειρουργεία,
 • δεκάδες ώρες ιδιαίτερου μαθήματος για κάθε εκπαιδευόμενο στο Κέντρο Προσομοίωσης του NoDE Institute.

Το θεωρητικό μέρος αυτής της  χρονιάς διαμορφώνεται διαφορετικά από τα προηγούμενα χρόνια:

Ο 2ος Κύκλος θα αφορά στις Λειτουργικές Διαταραχές του Εντέρου και του Πυελικού Εδάφους και θα πραγματοποιηθεί,  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Κολοπρωκτολογίας, με Διευθυντή Προγράμματος τον Ι. Βίρλο.

Ο 3ος Κύκλος, θα περιλαμβάνει ανοικτή συζήτηση και «οδηγό επιβίωσης» στον δύσκολο και ανταγωνιστικό κόσμο της Χειρουργικής, με Διευθυντές Προγράμματος τους S.D. Wexner και M. Berho. Η πρακτική εκπαίδευση των 2 αυτών Κύκλων, σε ανθρώπινα πτωματικά προπλάσματα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά την επόμενη μέρα.

 

Το όραμα του NoDE είναι να προσφέρει σε χειρουργούς στην Ελλάδα, την εκπαίδευση που θα αναζητούσαν στο εξωτερικό. Και αυτό γίνεται δωρεάν.

 

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Σ. Μαυραντώνης
Διευθυντής Προγράμματος,
Γενικός Διευθυντής NoDE Institute,
Διευθυντής Στ’ Χειρουργικής Κλινικής Δ.Θ.Κ.Α. ΥΓΕΙΑ

Τρέχων Κύκλος Σεμιναρίων

C.LA.S.S. COURSES 2022 – 4th Chapter

14 Οκτωβρίου, 2022

Τα σεμινάρια C.LA.S.S. αποτελούν μία από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του NoDE Institute. Ολοκληρώνονται μέσα σε 4 Κεφάλαια και είναι σχεδιασμένα να παρέχουν διαδραστική, περιεκτική και εις βάθος ανάλυση των αμφιλεγόμενων θεμάτων που αφορούν στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική του Παχέος Εντέρου και του Ορθού.

Συμμετοχή

5 based on 5 reviews

5 Σχόλια

 • Sofoklis Pantleimonitis Reply

  Dear Node institute thank you for organising such an excellent course. The content was topical and informative and the speakers were very engaging. I also thought the simulation room was absolutely brilliant. I think you are doing an amazing job to offer all this to doctors and other health professionals for free. I am very hopeful I will be able to attend again next year.

 • Στέφανος Μπιτσιάνης Reply

  Ευχαριστούμε για την άψογη διοργάνωση και τις γνώσεις/εμπειρίες που μας μεταδίδετε. Ανυπομονώ για την επόμενη συνάντηση μας.

 • Στέλλα Βασιλειάδου Reply

  Πάρα πολύ καλή διοργάνωση, πολύ ενδιαφέρον το θεωρητικό μέρος αλλά το καλύτερο μέρος του σεμιναρίου ήταν η πρακτική εκπαίδευση στα νωπά ανθρώπινα πτωματικά προπλάσματα. Πραγματικές συνθήκες χειρουργείου!

 • Vardakostas Dimitrios Reply

  Συγχαρητήρια και για τη διοργάνωση του θεωρητικού μέρους του 4ου κύκλου παρά τις αντιξοότητες των ημερών!

 • Vardakostas Dimitrios Reply

  πολύ εκπαιδευτικό σεμινάριο από ειδικούς ιατρούς

Leave a comment