Ο Λαζαρίδης Παναγιώτης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2005. Από το 2007 έως το 2013 υπηρέτησε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής “Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ’’, όπου εκπαιδεύτηκε σε πλήθος επεμβάσεων ανοικτής και λαπαροσκοπικής χειρουργικής και έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας μετεκπαιδεύτηκε στο University Hospital “Virgen del Rocio” – Department of Surgery – Unit of Innovation in Minimally Invasive Surgery, Seville, Spain, όπου συμμετείχε σε διάφορους τύπους επεμβάσεων κλασσικής λαπαροσκοπικής και “δια μίας οπής” τεχνικής.

Παρακολούθησε μετεκπαιδευτικά κλινικά εργαστήρια (Postgraduate Workshop 2012) με θέμα ¨Λαπαροσκοπικές Κολεκτομές¨, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” και στο “Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο της ΕΛΠΕΝ” καθώς και πλήθος άλλων εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Από το 2014 εργάζεται αρχικά ως εξωτερικός συνεργάτης και από τον Ιανουάριο του 2015 ως Επιμελητής της Στ’ Χειρουργικής Κλινικής του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ.

Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών. Είναι εκπαιδευτής των Σεμιναρίων Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου, CLASS Courses, που διοργανώνονται από την Στ’ Χειρουργική Κλινική και λαμβάνουν χώρα ανά τρίμηνο.