Η Πολυξένη (Ξένια) Κιζγκάλα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2014.

Έχει ολοκληρώσει την υπηρεσία υπαίθρου καθώς και  5 από τα 7 έτη ειδίκευσης στη Χειρουργική Παίδων, στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν» (Γενική Χειρουργική), στο Γ.Ν.Π. «Η Αγία Σοφία» (Χειρουργική Παίδων) και στο Royal Alexandra Children’s Hospital του University Hospitals Sussex NHS Trust (Χειρουργική Παίδων).

Φοιτά επίσης στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Msc) ΄΄ Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική, Ρομποτική Χειρουργική και Τηλεχειρουργική ΄΄ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Ούσα θερμή υποστηρίκτρια της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης πραγματοποίησε το 2020 clinical observership στο Department of Surgery του Texas Children’s Hospital, με αντικείμενο όλο το φάσμα της Παιδοχειρουργικής καθώς και της Εμβρυοχειρουργικής. Ακόμη, έχει ολοκληρώσει προγράμματα επιμόρφωσης: από το Ε.Κ.Π.Α. – “Αρχές οργάνωσης Συστημάτων Υγείας”,  από το University of California, από το Universiteit Leiden, από το Yale University και έχει συμμετάσχει σε clinical workshops του Prof. Marc Levitt και του American College of Surgeons.

To 2018 έλαβε διάκριση στο 31st European Annual Congress on Surgical Infections SIS – E/Olympics Case Reports.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, του Ι.Σ.Α. και του GMC και έχει λάβει πιστοποίηση APLS, ATLS, BLS, BPLS και GIC και είναι υποψήφια Εκπαιδεύτρια APLS.