Μία Παγκόσμια Πρωτιά από το NoDE Institute

Μία Παγκόσμια Πρωτιά από το NoDE Institute

 

To NoDE (Network of Doctors’ Education) Institute είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Oργανισμός που εκπαιδεύει χειρουργούς με σκοπό να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν ευρύτερη διάδοση και ανταλλαγή της πολύτιμης γνώσης ιατρικών επεμβάσεων με νέες τεχνολογίες και τεχνικές.

Το ΝoDE υλοποιεί σεμινάρια με εξοπλισμό που εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα ρεαλισμού, σε χώρους πανομοιότυπους με αυτούς που υπάρχουν σε πραγματικές συνθήκες χειρουργείου και μέσω της τεχνογνωσίας της Ιατρικής ομάδας εκπαιδευτών, αλλά και της συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνικών, προσπαθεί να παρέχει βέλτιστα αποτέλεσμα, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξέλιξη του κλάδου.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Cadaveric Dissection Course», στο οποίο χρησιμοποιήθηκε ο Αναπνευστήρας Avra20, εφεύρεση του Δρ. Άκη Πανουσόπουλου. Mε τη χρήση Αvra20 στην θωρακοχειρουργική εκπαίδευση επετεύχθη «αναπνοή» στους πνεύμονες, όμοια με των ζωντανών ασθενών, γεγονός πολύ σημαντικό για το ρεαλισμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, σε ένα εκπαιδευτικό χειρουργείο θωρακοχειρουργικής υπήρχε απώλεια της αναπνοής, γεγονός που αφαιρεί αρκετές τεχνικές δυσκολίες που οι εκπαιδευόμενοι χειρουργοί θα αντιμετωπίσουν στην πραγματική ζωή. Έτσι λοιπόν με τη χρήση του Αναπνευστήρα – Avra20 κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό χειρουργείο, απόλυτα ταυτισμένο με πραγματικές συνθήκες που οι θωρακοχειρουργοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό το διάστημα η ομάδα του NoDE, κατόπιν έρευνας και εντατικής μελέτης, ετοιμάζεται να δώσει μία ακόμη λύση. Αυτή τη φορά στην απώλεια της κυκλοφορίας του αίματος, που είναι ο δεύτερος παράγοντας που εμποδίζει ένα εκπαιδευτικό χειρουργείο να γίνει ρεαλιστικό.

Be the first to write a review

Αφήστε ένα σχόλιο