Ο Δημήτριος Γ. Καλαντζόπουλος, είναι Αναπληρωτής Διευθυντής στην Β΄Ενδοσκοπική και Βαριατρική Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Metropolitan General.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, Ιταλίας το 1986 με βαθμό πτυχίου «άριστα» και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητος στη Γενική Χειρουργική στην Κρατική Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών το 2004.

Για τα τελευταία δεκαπέντη έτη, πέραν της δραστηριοποίησης του σε ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας, έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και Ξένα περιοδικά καθώς και συμμετοχή στη συγγραφή Επιστημονικών Βιβλίων.

Η εκπαίδευση του στη Γενική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική περιλαμβάνει  μεταξύ άλλων την τοποθέτηση κεντρικών γραμμών με τη χρήση υπερήχων, που σηματοδοτεί και ένα απο τα ενδιαφέροντα του κ. Καλαντζόπουλου.

Έχει υπάρξει βασικός ομιλητής και εκπαιδευτής  τόσο στην Ελληνική Χειρουργική Εταιρία όσο και σε άλλα Ελληνικά και διεθνή σεμινάρια.

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η συνεργασία του με τους παιδοχειρουργούς των Νοσοκομείων Παίδων Αγία Σοφία και Αγία Όλγα, για την τοποθέτηση κεντρικών γραμμών με την χρήση υπερήχων στα παιδιά.

Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας, της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής και άλλων Επεμβατικών Τεχνικών, της Ελληνικής Εταιρίας Χειρουργικής Πεπτικού, της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων και της Ιατρικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας.