Ο Κωνσταντίνος Μαυραντώνης είναι χειρουργός με ιδιαίτερη εξειδίκευση στη χειρουργική του παχέος εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της λαπαροσκοπικής και ογκολογικής χειρουργικής των σχετικών παθήσεων, με μια από τις μεγαλύτερες σειρές λαπαροσκοπικών επεμβάσεων εντέρου στην Ελλάδα.

Από το 2013 είναι διευθυντής της της 6ης Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία, η οποία έχει λάβει διαπίστευση του Κέντρου Αριστείας σε ότι αφορά στην χειρουργική των παθήσεων του Παχέος Εντέρου, Ορθού και Πρωκτού, από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Surgical Review Corporation, NC,USA. Στον ίδιο έχει αντίστοιχα χορηγηθεί ο τίτλος του ειδήμονος χειρουργού (Master Surgeon).

Έχει εκπαιδευθεί σε ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα Νοσοκομεία των ΗΠΑ στο τομέα αυτόν, το Cleveland Clinic Florida, Department of Colorectal Surgery, με το οποίο συνεχίζει να διατηρεί συνεχή επιστημονική συνεργασία. Αποφοίτησε από τη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987, και έλαβε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής από το Αρεταίειο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο οποίο εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή.

Από το 2005 ως το 2012 διετέλεσε Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μεταξύ 2012 και 2015 ήταν μέλος μέλος της Επιτροπής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Παχέος Εντέρου (Colon and Rectal Surgery Educational Program – CARSEP). Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής (Editorial Board) των περιοδικών Clinics in Colon and Rectal Surgery και Techniques in Coloproctology. Είναι μέλος τού Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου και Ορθού και της Διεθνούς Πανεπιστημιακής Εταιρείας Χειρουργικής του Παχέος Εντέρου και Ορθού. Είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών από το 2013 και από το 2006 ως το 2011 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Έχει δώσει σημαντικό αριθμό διαλέξεων ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Έχει συγγράψει πάνω από 140 επιστημονικές ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, 13 πρωτότυπα επιστημονικά άρθρα δημοσιευμένα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως το Surgical Endoscopy, το Diseases of the Colon & Rectum, το Journal of Colorectal Disease, το Clinical Gastroenterology, το Journal of the Royal Society of Medicine κ.ά., με 2075 αναφορές των άρθρων αυτών από άλλους συγγραφείς στις δικές τους δημοσιεύσεις (Citations – ISI Thomson Reuters 2018). Έχεισυγγράψει κεφάλαια σε βιβλία χειρουργικής όπως το “Prognosis and outcome expectancy of surgical diseases” Wright State University, Ohio USA, το”Protocols in General Surgery- Laparoscopic Colorectal Surgery” John Wiley & Sons Inc. New York USA, το “Current Challenges In Colorectal Surgery” WB Saunders Company, Ltd., London κ.ά.

Είναι διευθυντής προγράμματος των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική του Παχέος Εντέρου (C.LA.S.S. COURSES), τα οποία καθιέρωσε το 2008 και ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού NoDE Institute (Network of Doctors’ Education) που έχει σκοπό την εξασφάλιση εύκολης πρόσβασης ιατρών σε εξειδικευμένα μεταπτυχιακά προγράμματα εκπαίδευσης.