Ο Άκης (Σωτήριος Γεώργιος) Πανουσόπουλος αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2003, και το 2012 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη χειρουργική στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμβάνοντας τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού.

Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης εκπαιδεύτηκε σε όλο το φάσμα της γενικής χειρουργικής. Ασχολήθηκε περισσότερο με την επείγουσα χειρουργική και εντατική θεραπεία, τη χειρουργική ογκολογία του πεπτικού και την προηγμένη λαπαροσκοπική χειρουργική.

Απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής το 2010, με τίτλο διδακτορικής διατριβής «Προγνωστική και διαγνωστική αξία παραγόντων στρώματος του όγκου και αποπτωτικών μορίων στον καρκίνο του παγκρέατος» και βαθμό «Άριστα».

Από το 2009 είναι εκπαιδευτής στα σεμινάρια βασικής και προηγμένης λαπαροσκοπικής χειρουργικής που διοργανώνει η Ελληνική Χειρουργική Εταιρία.

Από το 2014 είναι επιστημονικός συνεργάτης της 6ης χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Υγεία», όπου συμμετέχει ως ομιλητής και υπεύθυνος της εκπαίδευσης σε προσομοιωτές στα σεμινάρια λαπαροσκοπικών κολεκτομών “C.LA.S.S.”.

Προσεχή Σεμινάρια