Φόρτωση Σεμινάρια
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Όλα τα Σεμινάρια

2nd TaTME Cadaveric Course 2019

7 Ιουνίου 2019 @ 8:00 πμ - 9 Ιουνίου 2019 @ 5:00 μμ

Διαπρωκτική ελάχιστα επεμβατική ΤΜΕ (TaTME)

Η διαπρωκτική ελάχιστα επεμβατική ΤΜΕ (TaTME) αφορά στην πλέον σύγχρονη και υποσχόμενη μέθοδο για την χειρουργική αντιμετώπιση των χαμηλών όγκων ορθού. Δεδομένου ότι οι ανατομικοί σχηματισμοί στην TaTME δεν είναι οικείοι στους χειρουργούς, η επέμβαση αυτή απαιτεί ειδική εκπαίδευση. Η εκμάθηση έχει αποδειχθεί αποτελεσματική μόνο σε πτωματικά προπλάσματα.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του NoDE Institute, διενεργούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια TaTME επί πτωματικών προπλασμάτων, σε μικρό αριθμό εκπαιδευομένων (2 ανά πρόπλασμα), με διαθέσιμη όλη την σχετική τεχνολογία (Airseal, Gelpoint Path, λαπαροσκοπικοί πύργοι H-D).

Τα σεμινάρια ολοκληρώνονται σε 2 ημέρες. Η πρώτη ημέρα περιλαμβάνει την επεξήγηση των χρόνων της επέμβασης μέσω live χειρουργικής επέμβασης TaTME ή ολόκληρης μαγνητοσκοπημένης επέμβασης. Την δεύτερη ημέρα οι εκπαιδευόμενοι διενεργούν την ίδια επέμβαση σε πτωματικά προπλάσματα* (fresh frozen cadavers) με βήμα προς βήμα καθοδήγηση.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι χειρουργοί θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τα πλάνα παρασκευής της TaTME, να αποφεύγουν επιπλοκές από τραυματισμό γειτονικών ανατομικών σχηματισμών και να ολοκληρώνουν την εκτομή του ορθού με ογκολογικά άρτιο τρόπο.

* Συνάνθρωποι μας έχουν δωρίσει τα σώματα τους για να υποστηρίξουν την εκπαίδευση και την έρευνα. Δεσμευόμαστε να μεταχειριστούμε τους δωρητές αυτούς με τον σεβασμό που δικαιούνται.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

09:00

Why TaTME? - Patient selection

09:30

Anatomy

Ομιλητές
11:00

Patient Safety

11:30

Coffee Break

12:00

'Step by Step' procedure overview

Ομιλητές
12:30

Live surgery or unedited video session of TaTME

14:30

Wrap up and questions

15:00

Working launch

17:00

End of Day 1

09:00

Wet lab introduction

09:15

Trans-anal pursestring

Insertion of port and trans-anal purse-string Trans-anal TME: pelvic dissection Preparation of the proximal colon anastomosis Quality assessment
16:30

Review of specimens and TME quality - Interactive session

Ομιλητές
17:00

End of course

Προσεχή Σεμινάρια

Επικοινωνήστε μαζί μας για το επόμενο σεμινάριο στο info@nodeinstitute.org

Επικοινωνία

Λεπτομέρειες

Αρχή:
7 Ιουνίου 2019 @ 8:00 πμ
Τέλος:
9 Ιουνίου 2019 @ 5:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Node Institute