Το Πρόγραμμα “Shadowing” σχεδιάστηκε από το NoDE Institute, στα πλαίσια του σχολικού προσανατολισμού, με γνώμονα το μαθητή και την συνειδητή επιλογή της Ιατρικής. Απευθύνεται σε μαθητές A & Β Λυκείου, που επιθυμούν να επιλέξουν την Ιατρική ως επάγγελμα και να γνωρίσουν καλύτερα τι σημαίνει αυτό στην πράξη.

Το πρόγραμμα διεξάγεται στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και πραγματοποιείται για 4 εβδομάδες τον χρόνο. Οι μαθητές χωρίζονται σε ολιγομελή groups και γίνονται η «σκιά» ενός γιατρού για 1 εβδομάδα, ακολουθώντας τον σε όλες τις καθημερινές ενέργειές του μέσα στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει:

– Διαδραστική συζήτηση για την πορεία και τις επιλογές ενός γιατρού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

– Expectations Vs Reality

– Συζητήσεις για την πραγματική διάσταση της ιατρικής επιστήμης και της προσφοράς μέσω αυτής

– Παρακολούθηση δραστηριοτήτων παθολογικών και χειρουργικών κλινικών (επίσκεψη ασθενών, επίσκεψη και παρακολούθηση χειρουργείου)

– Συζητήσεις επάνω στη λήψη αποφάσεων και την προσέγγιση του ασθενούς

– Hands-on ασκήσεις σε προσομοιωτές λαπαροσκοπικής και ρομποτικής (Da Vinci) χειρουργικής στο Simulation Center του NoDE Institute και στο ISLE ACADEMY, αντίστοιχα.

– Εισαγωγή στην Επείγουσα Ιατρική (ΚΑΡΠΑ)

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, όπως και όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνει το NoDE.

Οι προγραμματισμένες ημερομηνίες του προγράμματος είναι:

1η εβδομάδα: 17/06-21/06/2024

2η εβδομάδα: 24/06-28/06/2024

3η εβδομάδα: 01/07-05/07/2024

4η εβδομάδα: 08/07-12/07/2024

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας, συμπληρώνοντας την φόρμα συμμετοχής αναγράφοντας την περίοδο για την οποία ενδιαφέρεται. Η περίοδος των εγγραφών ανακοινώνεται στην επίσημα ιστοσελίδα μας.

Η ενημέρωση για την αποδοχή του μαθητή στο πρόγραμμα γίνεται με την αποστολή email αποδοχής στο email των γονέων. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

-Σημαντική Σημείωση: ‘Ολες οι θέσεις για το 2024 έχουν καλυφθεί!-

Όραμα του Node είναι το “Shadowing” να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας των επίδοξων μικρών ιατρών με φοιτητές ιατρικής, ειδικευόμενους και ειδικευμένους ιατρούς ανά τον κόσμο, μέσω της αλληλεπίδρασης τους στα πλαίσια του προγράμματος.

Be the first to write a review

Αφήστε ένα σχόλιο